top of page

zo 17 mrt

|

De Linde

The Jazzy Rabbits

The Jazzy Rabbits is een gerenommeerd 'Oude stijl'-orkest, dat regelmatig op diverse podia van het jazz-circuit in den lande optreedt.

The Jazzy Rabbits
The Jazzy Rabbits

Tijd en locatie

17 mrt 2024 14:00 – 17:00

De Linde, Wipakker 16, 4872 XH Etten-Leur, Nederland

Over het evenement

The Jazzy Rabbits is een gerenommeerd 'Oude stijl'-orkest, dat regelmatig op diverse podia van het jazz-circuit in den lande optreedt. Het repertoire bestaat uit bekende en onbekende nummers van o.a. de Hot Five, Hot Seven, Jelly Roll Morton, Clarence Williams, Bix Beiderbecke e.v.a.

Het uitvoeren van het originele 'verse' (de vaak in vergetelheid geraakte melodie van het couplet) bij de meeste oude stijl nummers onderscheidt ons daarbij van veel andere orkesten in dit genre.

Maar, voor het veelal danslustige publiek, worden ook swingende en dansbare 'evergreens' in dixielandstijl ten gehore gebracht.

*Als leuk intermezzo kan bovendien een gedeelte van het programma ingevuld worden met enige "Skiffle"- nummers uit het repertoire van o.a. Lonnie Donegan. Bij het genoemde "Skiffle repertoire" (zonder blaasinstrumenten!) bestaat de samenstelling uit, gitaar, banjo, accordeon, washtube (theekist-bas) en washboard en vanzelfsprekend zang.

Het is onze ambitie om de jazzmuziek in het algemeen - en de 'Oude stijl' jazzmuziek in het bijzonder - te promoten. Dit doen wij in diverse jazzclubs in den lande, maar ook bij andere officiële- en onofficiële gelegenheden. Wij hopen dat òns doel ook ùw streven is en dat ons orkest hier een invulling aan kan geven.

Het orkest beschikt over een eigen website, www.jazzyrabbits.nl , waarop - naast de gebruikelijke bandinformatie - ook enkele 'tracks' uit het repertoire te horen zijn (onder het knopje 'Muziek' en 'Video').

Bovendien hebben wij, sinds kort, een eigen Jazzy Rabbits youtubekanaal, zodat u daar nog meer van ons orkest kunt zien en beluisteren. Een en ander geeft o.i. een goede impressie van de stijl en het enthousiasme van de Jazzy Rabbits.

De Jazzy Rabbits spelen oude stijl classic jazz.

Het repertoire van The Jazzy Rabbits is de classic jazz, oude stijl, akoestisch. De voorkeur van de band gaat uit naar de medium tempo authentieke New Orleans songs uit de periode 1915 – 1930.

Onze inspiratiebronnen zijn de artiesten uit die periode: Louis Armstrong and the Hot Five, Hot Seven, King Oliver, Clarence Williams, Bix Beiderbecke, Tiny Parham.

De songs worden met zorg voor jazz neergezet; naast de melodie van het chorus (de tune) spelen wij veelal ook nog het verse (de vaak in de vergetelheid geraakte melodie van het couplet).

Aanvullend hebben wij ook de meeste dixieland klassiekers paraat.

En soms zingen wij een Nederlandse tekst.

Bezetting:

Klarinet, bandleider: Cas Kok

Trompet: Wim van de Pouw

Trombone: Tom Stuip

Sousafoon: Jan van Ooijen

Slagwerk, zang: Herman Nieuwdorp

Piano: Hennes de Ridder

Banjo: Rob Braat

Locatie: De Linde, Wipakker 16, 4872 XH Etten-Leur, Nederland

Datum: 17 maart 2024

Aanvang: 14:00 uur

Entree: € 3,50

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page